Benieuwd welke soort vriendschap jij en je vriend(in) hebben? Doe de vriendencheck!

1. Hoe heet je vriend(in)?
> VerderJouw invulling van vriendschap ziet eruit als een

DOLFIJN­VRIEND­SCHAP.

Je vindt het fijn om dichtbij je vriend te zijn en in hetzelfde water te vertoeven. Een echte vriend is voor jou iemand waarmee je dezelfde interesses deelt. Je gaat helemaal op in de uitwisseling en tuimelt samen sierlijk door het leven. Jouw vriendschap heeft een enorme kracht en elegantie.

Jouw invulling van vriendschap ziet eruit als een

POETS­VIS­VRIEND­SCHAP.

Je bent iemand die vlot contact maakt met andere kinderen. Je zwaait spontaan naar voorbijgangers om zo hun aandacht te trekken. Als je reactie krijgt, ‘bijt je’ en kruip je als het ware onder de huid van die andere. Je nieuwe vriend krijgt een interne make-over en jij bent degene die gaat blinken. Win-win voor allebei!

Jouw invulling van vriendschap ziet eruit als een

GOUD­VIS­VRIEND­SCHAP.

Het is geweten dat jij van goud bent. Je vindt het gezellig om met z’n tweetjes op de golven van het leven te drijven. Je houdt ervan over muurtjes te gluren en durft hoog te springen. Steeds op zoek naar andere uitdagingen en nieuwe vriendschappen om die kunstjes mee te delen.

Train je goudvis!

Jouw invulling van vriendschap ziet eruit als een

OCTOPUS­VRIEND­SCHAP.

Jij hebt een vriend aan elke vinger. Het is perfect mogelijk om bevriend te raken met iemand die op het eerste gezicht niet zo veel met je gemeen heeft. Je voelt de eigenheid van iedere vriend goed aan en houdt ervan je verschillende connecties met elkaar in contact te brengen. Iedere vriend kent een ander stukje van wie je bent. Je hebt genoeg geheimpjes om elk van hen een scoop te bezorgen.

Over een bijzondere vriendschap met een octopus

Jouw invulling van vriendschap ziet eruit als een

REGEN­BOOG­VRIEND­SCHAP.

Jij hebt zo veel kleur dat je opvalt en in de smaak valt bij vele kinderen. Omdat je best een actief baasje bent, ben je soms alweer verdwenen voordat iemand bij je kan inchecken. Je kunt makkelijk met iedereen opschieten. De vrienden die je echt leren kennen, weten dat ze met jou erg gezellige momenten kunnen beleven.


> Opnieuw invullen